En dag för Caroline



Igår var jag en tyrann. Jag tvingade Henrik att umgås med mig från morgon till kväll, och det är inte många som skulle klara det ska jag säga er. När jag inte fick som jag ville drog jag bara upp armbågen eller knytnäven, så var det inget snack om saken längre. För ni förstår att jag är en riktig spjuver på det där med slag, och målet med den här resan är att lära Johanna allt jag kan. Det vill säga att slåss, och hon skall lära mig något sådant så oglamouröst som matlagning.

 

Det hela slutade med fyra koppar kaffe, en nudelmiddag, en kvällssol i en park, en glass och ett antal nynnande låtar som jag tvingade honom att gissa på vilka det var. Annars gick jag bara runt och skrattade. Inte ett fint fnissande, nej nej, sådant sysslar inte vi tyranner med inte. Utan ett ondskefullt garv som fick marken att vibrera. Jag varnar er. Var försiktiga.


pizza

Tro det eller ej, vi överlevde reakampen, även om det var knappt. Vi trippade hem som på moln med våra fynd och igår beslöt vi oss för att fira. Vi gjorde det med en pizzafrossa på Hugos. Och vilket firande sen. Pizzorna var himmelska.

 

Julias pizza med pumpa, zucchini och gorgonzola.

 

Vi åt Margarita med körsbärstomater och mozzarella.

 

Pizza heaven

Senare på kvällen följde pizzorna med ut på dansgolvet och nu är vi pizzasugna igen.


day\\night

graphic myspace at Gickr.com


att steka pannkakor

pimp your myspace


realisation

Vår fortsättning på Julaftonen var helfin. Hur var er julafton? Hade ni varit snälla i år?

 

Igar, boxing day, började tokreorna och det är vi lyckliga över. Det hänger dock en viss oro över oss då vi undrar hur sjutton vi ska överleva den hetsiga reakampen. Vi vill inte bli knivhuggna av en galen Australiensiska för att vi erövrat det bästa reaplagget. Fortsättning följer.


utflykt

Dagen före dagen före dopparedagen gjorde jag, Johanna, en utflykt på tu man hand.

Jag vandrade i The Rocks som består av gamla och fina byggnader och kom fram till Museum of Contemporary Art som var, eller snarare är helt fantastiskt! Det var fyra våningar fyllda med fantastisk konst. En Australiensisk flicka vid namn Fiona Foley hade den mest imponerande utställningen. Om ni får chansen, se den!

Jag forstsatte därefter vidare till Harbour Bridge och vandrade över den. Det var varmt, jag fick svindel och blev otroligt trött. Där tog äventyret slut för min del, av uppenbara skäl.

 

Hoppas det svänger i Sverige, för det gör det här.

 


Driving in your car, oh I never want to go home


Igår var vi på bilutflykt i en gammal creme-färgad van tillsammans med tre holländska pojkar vi en gång mötte i Indonesien. På den tiden var det inget snack om att åka bil utan då var det mopeder och varma Bali-kvällar som gällde. Till skillnad från igår då det var ett regnigt Sydney vi befann oss i.


Caroline var ungefär världens lyckligaste för det var precis vad hon hade önskat sig denna juldagsmorgon - en efterlängtad biltur, då det nästan är det bästa hon vet. Speciellt när regnet slår sig ned på tak och rutor.
 

 
Att det bjöds på gitarrspel och sång mellan turerna gjorde inte det hela värre precis.



Det blev nästan mörkt innan vi for hem för några koppar kaffe och de lämnades oss med en utlovad surfingkurs i tankarna.


Happy Christmas!

God Jul alla ni hemma i Svedala. Här nere är julafton snart slut och den har bara börjat hemma hos er.

 

Dagen före dopparedagen ägnade vi åt julshopping. Det var fruktansvärt mycket folk på gator och torg samt att värmen var tryckande. Dagen, självaste dopparedagen, eller snarare den tidiga dopparemorgonen, började med att Johanna stekte pannkakor åt de andra flickorna (hon kan numera vända pannkakorna i luften utan stekspade).

Efter vi avnjutit vår eminenta frukost hade vi julklappsutdelning till allas belåtenhet.

Nöjda och glada lade vi oss tillrätta vid poolen för att avnjuta några timmar, det har faktiskt varit 30 grader idag! Då vi tröttande på det gjorde vi en lång utflykt till Luna Park, ett nöjesfält beläget i centrum. Vi tröttnade ganska snabbt och begav oss hem för att laga julmiddag. Pasta carbonara till de som behagade och pasta med tomatsås för en viss annan. Vitlöksbröd, haloumi, grönsaker och annat gott bjöds det även på. Nu är klockan åtta och vi ska fortsätta fira jul här i Sydney.

 

Vi saknar alla där hemma och hoppas att ni får en lika fin jul som vi har haft här nere.

 

 

HAPPY CHRITMAS (sorry our English speaking readers but you can enjoy our pictures)!


adress

Om ni mot all formodan skulle vilja skicka en forsenad julhalsning, en fodelsedagshalsning eller nagot annat fint har vi en adress.

117/18-32 Oxfordstreet
Darlinghurst NSW 2010
Australia

Information.

Såhär i juletider vill vi önska er, våra kära läsare, en riktigt god jul (Happy Christmas som de säger här på andra sidan jorden). Vi hoppas att ni varit snälla i år och får mycket fina paket.

 

För det andra måste vi be om ursäkt för vårt inkonsekventa bloggande. Men nu ska vi allt ta oss i kragen och försöka oss på regelbundna uppdateringar som är relevanta och inte bara lägga upp randombilder.

 

Vi bor, som sagt, numera i Sydney och här är det ingen lugn och ro vill vi lova. Det är grönt ljus på övergångställena i 15 sekunder. Om vi inte har rätt växel på Coles (motsvarande Ica eller Coop här nere) yttras en suck efter 2 sekunder. Men vi gillar det, storstadspulsen.

 

Vi har nu varit här i tre veckor och vi älskar det. Det känns som att dagarna här nere är längre än vad de är i Sverige trots det springer tiden iväg. Även om vi har spanat in 25 lägenheter innan vi hittade en har vi hunnit med en hel del anat också. Vi har besökt många olika stränder, haft lata dagar i Hyde Park, sökt arbete (ingen vidare kommentar när det gäller den biten), träffat nya vänner, vandrat, lagat mat, dansat och annat fint.

 

För knappt två veckor sedan flyttade vi flyttade in i en tvåa på Oxford street, alldeles bredvid Hyde Park som ligger mitt i centrala Sydney. Vår landlord är en 90-tals-Italienare som har $600 shoes och bryter på Italienska. Han heter Alex och vi skrattar åt honom, i smyg. Han är som en Italiensk maffiaboss.

 

Hyran är hög och vi betalar mycket för läget då själva lägenheten inte är mycket att hänga i granen. Från gatan sett är en mycket fashionabel entré med glasdörrar och en fin lobby (ja, lobby då det varit ett hotell). Där finns postboxarna och managern har sitt kontor där. Från ground floor kan man gå ut till pool area som består av en pool, av uppenbara skäl, men även en underbar solterrass och ett grillområde som är hur fint som helst. Från pool area kan man gå in i ytterligare en byggnad och där finns en jacuzzi och en bastu.

 

Vi bor på våning elva. Vi två och en flicka vid namn Julia Dahlin. Hon är blond, 19 år och kommer från Göteborg, Linnéstaden. Hon gillar djur, radiohits och sötsaker trots det är hon hur bra som helst. Hissen tar bara några sekunder innan den ger ifrån sig ett hemtrevligt ’pling’ och öppnar dörrarna för att släppa ut oss. Till vänster längst bort i korridoren ligger unit 117, vår lägenhet. (Snart kommer ett exklusivt inlägg om vår lägenhet, endast för er kära bloggläsare).

 

Två meter utanför vår ingång ligger en busshållsplats. 20 minuter bort med buss ligger de östrastränderna, Coogee, Bronte, Tamarama och inte minst Bondi som inte alls ser så stor ut som vi trott. Det är lika fint på alla stränderna men vår favorit är Coogee den är lagom stor och sanden är obeskrivlig. Dock tycker vi mest om Manly och de norra stränderna. Storstäder + stränder är en oslagbar kombination!

 

Nu har vi inga direkta planer. Förutom att skaffa arbete och leva livet. Det sistnämna är lätt här nere, lite för lätt ibland. Eller, vi ska föresten åka på en tripp till Blue Mountains, gå på opera i Operahuset (ja, det är finare på bild), gå över Harbour Bridge till de norra delarna i Sydney, gå på konserter (konsertutbudet gör oss lyckliga i hela kroppen), se de berömda fyrverkerierna på nyårsafton, åka på en surfutflykt och andra fina saker.

 

Vi tror att ni alla där hemma skulle tycka om Sydney väldigt mycket. Vi älskar det. Frågan är inte vad som finns här utan vad som inte finns.

 

Xoxo

 

Johannagirl and Carrogirl


Pepparkaksbak i vår stuga



Någon kväll i veckan som varit hade vi en svensk afton hemma hos oss. Drack glögg och bakade pepparkakor, precis som det ska vara. Och idag är det den fjärde advent, men julkänslan befinner sig fortfarande på noll.


Livet äger.



Snart ar det jul, aven i har. Vi letar jobb samtidigt som vi njuter av livet. Vi alskar Sydney!


Här bor vi. Det här är vår utsikt.


Idag var vi på IKEA och köpte lakan.


3


Sydney


 

Vi har tvättmaskin i lägenheten. En pool utanför. Utsikt över vattnet.

18-32

En vecka i Sydney och vi har akt runt och letet lagenhet var eviga dag. Men pa lordag flyttar vi in i var lagenhet pa Oxfordstreet med en flicka fran Sverige, antligen.


Who is fancy P? We are fancy B!


SYDNEY!

Vi har hamnat pa andra sidan jordklotet och sitter en kvall i en lagenhet omringade av tjugo svenskar samtidigt som vi lyssnar pa Hakan Hellstrom. Inte sa tippat direkt, men valdigt trevligt. Trevligt har vi val inte direkt just nu for vi sliter och star i, och ar pa lagenhetsjakt. Senare idag ska vi bjuda en tysk och en goteborgare pa pannkakskalas och glass. Antingen  gor vi det med glada eller bistra miner, det beror pa om vi far nagot napp pa boende, for om en timma ska vi pa lagenhetsvisning!

Sista dagarna



De sista dagarna pa Bali var fina. Vi akte moped i solnedgangen, simmade i vattenfall och var kladda i saronger pa udda cermonier. Dessutom hade vi en guide som tog alldeles for morka kort och tappade Carolines planbok i vattenfallet. Men vad gor val det, vi hade det bra anda!

RSS 2.0