29/1

Det här är anledningen till den dåliga uppdateringen på senare tid. Dock fortsätter det fina sommarvädret, hur ska det här sluta? Dessutom har vårt kära internetcafé slagit igen.



summer in the city

Uppdateringen har varit medioker de senaste dagarna. Det kan bero pa att vi har varit valdigt upptagna med att njuta av vadret. Antar att ni gor detsamma i Sverige.

pancakes on the rocks




De senaste dagarna i bilder

 

Strandhäng

 

Arbete (för Johannas del)

 

Tårtkalas

 

Poolhäng

 

Syndey festival

 

Det är fruktansvärt varmt i Sydney nu. Men vi älskar det.


 

 


Kalas

Härom dagen umgicks vi som sagt med australiensare och hade en kopia av Chuck Bass som värd för kvällen, och igår bytte vi sällskap till födelsedagsbarn. Det var en trevlig tillställning vid stranden som jagade bort sömnen ytterligare en gång.



Födelsedagsbarnen Hugo aka en ung dynamitharry, och Otto.



Onsdag. Frukt, pannkakor och umgänge.

Idag har Julia varit ute på äventyr, och Caroline och Johanna på en stadspromenad i solen.



Tillsist hamnade vi på vårt kontinuerliga fruktmarknadsbesök där det bland annat inhandlades jordgubbar som skall hamna på Johannas försenade födelsedagstårta. Men någon tårta har vi inte tid med ikväll för då ska vi ge oss ut på äventyr tillsammans med Aussie-folk.


Femtio(tre) dagar hemifrån!


Barbecue på Bondi

För sisådär två dagar sen hade jag och Johanna parkhäng i Botanical gardens, tills vi blev avbrutna av en kvinna som sa att de skulle ha ett bröllop precis på den platsen. Det var en aning tur i oturen att vi hade andra planer för kvällen.

 


Vi skulle nämligen följa i australiensarnas fotspår och ha en barbecuekväll på stranden. Dock inte med några infödingar utan med tre fina tjejer från exotiska Värnamo i Småland.



Mickan


Elin och Hanna

Kvällen var hur fin som helst. Vi fick hjälp med grillen av en tandlös gubbe som sedan trodde att vi var massbästisar och satte sig en bit ifrån oss och pratade för sig själv. Och vi satt där tills solen gick ner.


Sedan hamnade vi en lägenhet full utav Ölandsbor och musik. Satt på stenmurar, önskade låtar, och somnade i gryningen.


Bilder från dagen i Luna Park


Tredje januari

Igår var det lite halvt av en lyckodag för många utav oss. Johanna fick ett jobb, och vi blev bjudna till en filmkväll som vi länge har gått och väntat på.

Värdarna för filmkvällen var Jack Black och Lars, som vi förr i tiden delade rum med på wake up. Två engelsmän som ljuger om sin ålder och frågar oss ”would you like a cup of tea” med en brittisk accent som emellanåt är svår att tyda.


Jack Black.



Ryan, kallar sig Lars och försöker vara svensk bara för att han en gång har fått höra att han ser ut att komma ifrån Sverige. Han säger ofta ”Lars är cool”,  har en lista på ord han ber oss att lära honom och ser ut som en nöjd pojke när han prickar rätt.


Även om kvällen mest pratades och smsades bort så fick vi i varje fall se film så nu har vårt abstinensbesvär stillats en aning.


Keps-special

Här i Sydney har Caroline blivit väldigt klåfingrig. Ett speciellt föremål som hennes händer vill åt är kepsar. Särskilt kepsar som tillhör folk på gator, klubbar eller i bilar för annars blir det en alldeles för enkel match att ta dem.

 

Än så länge har hon bland annat lyckats knycka till sig en keps som härstammar från USA,

 

en keps tillhörande en berömd och omtalad DJ

 

och en från en kille som blev helt från vettet och gav henne ett par väl valda ord. Trodde han att det skulle stoppa henne? Nej, kampen mot kepsparadiset fortsätter – mot oändligheten och vidare!


Field Day

Hoppas alla hade en bra nyårsafton och en bra start på 2010. Att säga att vi hade en fenomenal start är en underdrift. Vi var nämligen på Field Day, en festival mitt i staden. Vi begav oss iväg mot The Domain lyckliga och förväntansfulla. Först ut på vår de-banden-vi-måste-se-lista var The Phenomenal Handclap Band.

 

Sinden var näst på tur.

 

Det var verkligen hur mycket folk som helst.

 

Lampor i ett tält.

 

Vi dansade även mellan skyskraporna till Roger Sanchez, Architecture in Helsinki, Datarock, The Presets, Fake Blood och 2maydjs. En otroligt fin första Januari!


new\\year

Sista dagen på anno 2009 startades på bästa tänkbara sätt med jordgubbar och champagne.

 

Senare tog vi vår picnic och satte av mot Botanical garden halv tio på morgonen.

 

Vi stod i kö dryga tre timmar för att komma in.

 

Väl där inne slog vi oss ner på vår filt och väntade och väntade och väntade. Tur att vi hade picnic och fina människor omkring oss.

 

Klockan slog tolv därmed fyverkerier.

 

 

När dem var över fortsatte kvällen på Sydneys gator för att sedan avslutas hemma i vår lägenhet.


birthday

30 december och därmed Johannas födelsedag.

 

Johanna blev väckt med sång och frukost på sängen.

 

En fenomenal frukost


Paket 1, en Levisskjorta


 

Paket 2, Eating Animals som är en bok.

 

Paket 3, Finaste boken fylld med värmande ord.

 

Snare vi oss iväg på en promenad i det fina vädret.

 

De tre vännerna.

 

Vi for senare till Bondi och åt födelsedagsmat med Victoria. Sedan åkte vi hem för att ladda inför nyårsaftonen.

 


old

Slut på alla fånerier. Nu är det ingen som är ung i vårt hushåll. Och för att fira sista dagen som arton antog Johanna en utmaning. Att bada i Archibald Fountain mitt i Hyde Park. Som uppladdning hade Johanna köpt cupcakes till sina kära lägenhetskamrater.

 

Påväg.

 

Uppfiskad efter ett härligt dopp.

 

Vi begav oss sedan hem för att ordna oss då Johanna trodde att vi skulle gå till en restaurang för att fira henne. Där hade hon fel. Hon fick ta på sig en ögonbindel och blev ledd runt om på Sydneys gator i dryga 30 minuter.

 

Det visade sig att Hyde Park var slutdestinationen och när hon väl tog av sig ögonbindeln var det fint folk som skrek SURPRISE. Och förvånad var det minsta hon blev. Kvällen blev mycket lyckad. Tack för det alla fina (thank you). Och puss till Julia och Caroline för att ni ordnade så fint.


HAPPY NEW YEAR!

Happy new year from Sydney!

De senaste dagarna har varit mycket hektiska. A huge update kommer inom ett par dagar. Prepare.

RSS 2.0