Random februari



the end

Sommaren börjar lida mot sitt slut. Det fina vädret har nu ersatts med regn. Vi har en månad kvar i Sydney innan vi börjar vår resa längstmed kusten. Vi skulle uppskatta lite kommentarer så vi vet att ni lever därhemma.


aussie love

Numera tittar vi åt höger när vi korsar gatan, tycker det är överkomlig med $4 för en liter yoghurt, säger no worries, tycker det är okej att använda thongs på staden och andra saker som skulle vara otänkbara för två månader sedan.

 

Tro det eller ej men vi har redan varit här i två månader och vår förälskelse är total. Sydney är fantastiskt på nästan alla sätt och vis och de senaste veckorna har tiden gått fruktansvärt fort och det har hänt så mycket saker.

 

I förrgår var vi i Blue Mountains. Det var fint men inget mer. Storslagen natur. Vi for dit med bil och vi har nu börjat förstå att avstånden här inte är de samma som i Sverige.

 

Den 26e januari var det Australia day. Omåttligt populär dag här nere. Det skulle vara omöjligt att hålla räkningen på hur många Australiensiska flaggor vi såg. Tidigt på morgonen for vi till Bondi och tittade på the gigant thong race LÄNK! Därefter hade vi BBQ, lyssnade på årets topp 100 låtar på radio som alla andra aussies, umgicks med aussies och allt annat som är just typiskt australiensiskt.

 

Det var inte bara på Australia Day vi hade BBQ utan det förekommer allt ofta. Det går inte att undvika här nere i BBQns förlovade land.  För ett par dagar sedan var vi just på en sådan på Tamarama för att ta farväl av några vänner som skulle fara iväg från Sydney på nya äventyr.

 

Ett fenomen här nere som blivit omåttligt populärt är 3D-bio. Av uppenbara skäl var även vi tvungna att testa på det. Med glasögonen på blev upplevelsen bättre men inte så speciell och fantastisk som vi trodde. Snart har dock Alice In Wonderland premiär med just 3D, och gissa om vi kommer att se den!

 

Tyvärr, säger inte vi men våra konton, är shoppingen här gudomlig. Därför har några molniga dagar spenderats bland Surry Hills secondhand butiker, Paddingtons förbjudna botiquer och citys kedjebutiker. Det har blivit några fynd, dock har vi varit duktiga och hållit hårt i våra slantar.

 

Av uppenbara skäl har det blivit en del pizza de senaste veckorna då Johanna arbetar sex dagar i veckan. Dock har det även blivit så för Carolines och Julias del eftersom det kryllar av pizzaställen. Nästan värre än i Skövde!

 

Dock finns det betydligt fler caféer här än hemma. I Bondi Junction finns det ett café som heter Boarders där vi har och kommer spendera mycket tid, särskilt nu då vårt förra internetcafé stängt ner. Boarders är ett café som har hur mycket tidningar, böcker och musik som helst som alla får använda sig av då de slår sig ner för en fika där. De har även trådlöst internet så det kanske inte är så konstigt varför det är vårt favoritcafé?

 

De kommande dagarna väntar galopplöp på Randwick Rescorse, förhoppningsvis strandhäng, jobb, antagligen BBQ, jakt på Future Festival biljetter, dans, Cricket och andra festligheter. Vad händer i Sverige?

 

Xoxo

 

Johanna girl & Carro girl


RSS 2.0